Къща на село

Къщите на село са хит, твърдят брокерите на недвижими имоти!

Кризите ни изправят пред предизвикателства и така ни дават шанс да преосмислим ценностите си. Интересът към селските имоти е засилен заради пандемията, a специалистите в областа на недвижимости очакват тенденцията да се задържи и през следващите години.

Появата на млади, финансово обеспечени и динамични клиенти промени правилата. За тях ежедневното пътуване от къщата на село до работното място в града не е проблем. Предимствата на живота близо до природата компенсира неудобствата. Селските имоти предлагат нещо много важно – те са своеобразно пътуване назад във времето, когато животът е течал с по-бавно темпо, а важните неща са били общуването с близките и приятелите, природата, приготвянето на домашна храна и други позабравени в днешно време неща.

Всеки ли може да си позволи да купи идилична селска къща в красивите и спокойни български села и да разполага със собствено място с двор?
Ако разполагате с необходимата сума за закупуване на апартамент в града, отговорът е да. Със съшия средства ще купите имот на село. Ако обаче сте решили да построите къщата на мечтите си, нещата не стоят така. Ще е необходими повече средства.
Но все повече хора избират да притежават именно такива имоти, изцяло по техен вкус и далеч от шума, и забързия ритъм на големите градове.

В последно време все повече българи се насочват към покупката на селски имоти, а сегашната ситуация ги
прави по-атрактивни от всякога.
Сред основните критерии при избора на имот са достъпност, наличието на добра инфраструктура, на магазини в близост, както и на алтернативни възможности за транспорт до големия град.

Compare listings

Compare