Цена на къща в околностите на София

Желанието за уединениe и по-голяма самостоятелност засилиха интереса към къщи в южните райони на София и в близост до планината. Строят се много нови къщи, но също така се търсят и готови самостоятелни къщи, редови къщи и къщи част от комплекси. Бюджетите на клиентите за този тип имоти са приблизително 300 000 евро – 350 000 в зависимост от локацията, площта и качеството на изпълнение.

Голям процент от купувачите, търсещи да закупят жилище ново строителство, предпочитат да имат поне един гараж, баня към всяка спалня и стая за гости или кабинет.

Клиентите споделят, че за тях е важно не само да купят имот, който харесват, но и такъв, който ще запази своята стойност в бъдеще. Добрият имот е и инвестиция!

Локацията също има сериозна тежест при избор на имот за живеене. Най-голям е интересът към южните квартали, към развиващите се райони по Околовръстния път и селата в близост до София. Тези райони обикновено са най-желани от семейства с деца, търсещи спокойна и качествена среда.

Жилищният пазар в София на такива имоти бележи сериозен ръст през първите месеци на годината. И този интерес дава отражение върху инвестиционната активност. Чувствително нарастват издадените разрешителни за строеж през 2021 г.

Предишна статия

Къща на село

Следваща статия

Избор на парцел

Compare listings

Compare