Аустротерм България ЕООД Казичене, Индустриална зона 1532 София
Позвънетe (359) 2 974 64 70

Научете повече за Аустротерм

Аустротерм е пионерът в производството на топлоизолационни материали в Австрия. Фирмата е създадена през 1953 г. от Освалд Новотни, който е първият австрийски производител на стиропор. От тогава компанията не спира да разширява своите пазари и продуктовото си портфолио. Днес, повече от 60 години след основаването си, Аустротерм притежава дъщерни фирми в 11 държави с общо 19 производствени бази и е част от Шмид-Индустри-Холдинг, един от най-големите строителни концерни в Европа, към който принадлежат Баумит и Mурексин и още редица други компании.

Групата на Аустротерм е основна част от Шмид-Индустри-Холдинг. Това е един от най-големите концерни за строителни материали в Европа, намиращ се изцяло в часни ръце.

Под ръководството на Фридрих Шмид и неговите синове Робърт и Петър Шмид, компаниите в холдинга се ползват с висок авторитет както в строителния бранш, така и сред потребителите, благодарение на богатия асортимент от висококачествени продукти. С марки като Austrotherm, Baumit, Murexin и други, и със своите почти 5 200 служители, през 2016 г. концернът реализира оборот от над 1,42 млрд. евро.

0 Коментар

Sort by:
Оставете коментар

Оставете коментар

Compare listings

Compare